Ez a Clio, nem csak veszettül néz ki, de rettenetesen is megy.

Ez a Clio, nem csak veszettül néz ki, de rettenetesen is megy.

Be kell vallanom, ezek az építések állnak hozzám a legközelebb. Nem kell hozzá évekig gyűjtögetni, vagy mindent megvonni magunktól, hogy megvehessük álmaink futóművét/felnijét/ülését stb. Egy kis kézügyesség és fantázia kell hozzá, na meg jelen esetben, nem árt ha értünk a motorhoz is kicsit.

Zsotti (direkt írom így) 4 éve vette ezt a 2000-es évjáratú 1.9 szívódízel motoros Cliót. Munkásautónak szerette volna használni, de persze ez a terv már akkor felborult, amikor hazaérve, porba lett rakva a gép. Hiába na. Szédült az ember. Időközben a haveri kör kitalálta, hogy nevet adnak a bandának, így lett a csapat neve Low Monkey's Garage. Ha már név van, akkor kell pár demógép is, így innentől egyértelmű volt, hogy a Clio szét lesz borítva. 

Zsotti Clio

A remek ötletet mindjárt egy forgalmi elvétel koronázta. Autó átfúj babakékre, picit visszaemel, kis módosítások a lökösön. A sikeres vizsga után megint rotty, felugrottak a 17-es felnik, és beépítésre kerültek a Williams fékek. A motor pedig addig lett reszelgetve, amíg kb 240 lovas nem lett. Ez azért szép mutatvány, mert sehol sincs info róla, milyen alkatrészek kellenek ahhoz, hogy elbírjon nagyobb teljesítményt, úgyhogy ez teljesen lutri meló volt végig. A boldogság most sem tartott túl sokáig, mert a rend éber őreinek annyira tetszett legutóbb a forgalmi, hogy megint elkérték picit. Zsottit ez annyira izgatta, hogy rendes "Hoonigan" gyerek módjára, használta még a vasat picit, amíg a váltó felrobbant, meg a turbó is kifingott. 


Na jó. Akkor megint darabokra szed, feketére fúj, RS futómű beszerel, 282-es fékek felpattantak, mindenhova kemény szilentek kerültek, kerékjáratok fehérre lettek fújva. Kapott még nagy adagolót, nagy turbót, Dci váltót. A belteret meg teljesen kirámolta. A spártai belsőben csak a műszerek és az ülések vannak bent hagyva. Zsotti mindent magának csinál. a Rocket Bunnyra hajazó szárny is a saját keze műve, és annyira jól sikerült, hogy külföldről is érdeklődnek iránta.

Arra kérdésre, hogy miért pont Clio, egyszerű választ kapunk: A forma mindig is tetszett, és ebből nem rohangál túl sok épített verzió, szóval van még benne fantázia.

Volt már pár darab francia autója, de sose bánta meg. Mindenki lebeszélni akarta róla, egyedül Bálint, akinek szintén Clioja van, állt ki mellette és segített a tervezésekben. Rengeteg örömét leli a kis méregzsákban, Kedvenc szórakozása, a prémium márkákban feszengő nagymenők szénné alázása. Most biztos lesz olyan, aki majd dobálózik adatokkal, meg erősködik, hogy ez a kisautó nem lehet olyan erős. Nos, nekik azt javaslom, keressék meg éjszaka és menjenek egyet lámpától lámpáig. Lesz meglepetés! 


Cikk forrása: carstyling.hu

Kapcsolódó elemek