206-os a keleti régióból

206-os a keleti régióból

A 206 elég népszerű típus, de leginkább a 3 ajtós, úgyhogy már azzal kilóg a sorból az "építés", hogy a sokajtós verzió lett megpiszkálva. Azért van idézőjel, mert Dávid szerényen annyit mondott a megkereséskor, hogy nincs erről mit írni. "Nem nagy durranás. Kicsi pénz, kicsi tuning." De pont ettől lehet érdekes valami. Aztán majd az olvasók eldöntik, hogy mennyire volt izgalmas az autó számukra. 

Az alap egy 2003-as 1,4 8V. A motor szinte érintetlen maradt. "Egy teljesen felesleges direktszűrő van csak felszerelve, amitől jobban ugyan nem megy, de legalább többet fogyaszt, mert folyamatosan kinyomom a szemét, hogy halljam a hangját" - mondja nevetve Dávid, amiből egyből lejön, hogy csak viccel. A beltérre is lehet használni a manapság divatos OEM jelzőt, mert szinte totál gyári az egész :-D Azért szinte, mert egy 32 centis RRS mélyagyas kormány csak beköltözött. Illetve a szórakoztatás változott még: a gyári recsegős hangszórókat 16 centis Kicker közepek és egy 30 centis Clarion mélynyomó váltotta, Xplod erősítővel. A jelek pedig Pioneer fejegységből érkeznek. 

Miután megtudtuk, hogy milyen remek lehet a hangzás, térjünk át a látványosabb változásokra. Amikor ránézünk a "bevásárlókocsira", akkor először is a magassága illetve mélysége tűnik fel. Persze azért ez nem volt olyan egyszerű feladat mint gondolnánk, legalábbis leírni biztos könnyebb mint végigjárni az utat. A TA gewinde alapból átalakítva került az autó alá, mert Dávid iszonyatosan stance-be akarta vágni a vasat, ami a képeket elnézve sikerült is. Szóval először is úgy alakították át a futóművet, hogy az első gátlók szára 3 centivel mélyebben csúszik a csonkállványba. Aztán beszerelés előtt jó messzire elhajították a segédrugókat is, majd letekerték amennyire csak lehetett. Ez kb 15 centi mínusz. A toronycsapágyak állíthatóak és dönthetőek. A hátsó futóműnél a torziós rugókkal játszottak és megerősítették a tűgörgős lengőkart, dupla csapágyazással. 

Az autón látható Borbet RST17 felnik alapból dupla osztókörösek, de Dávidnak így nem tetszett, úgyhogy eltüntette a felesleges lyukakat, illetve a takarókupak mélyedése is eltűnt, maga a kupak meg szintén messzire lett dobva. A felnik elöl 7,5 hátul 9" szélesek és ezekre húztak 165/45 és 195/40-es gumikat. A felnik pereme polírozva lett és a közepük fehér fényezést kapott. Természetesen a sárvédőket is meg kellett dolgozni picit. Elöl 1 centit húzták ki oldalanként, míg hátul 3 centivel lett szélesebb. Ezek után még egy H Astra Turbo koptató ugrott fel a lökösre és ennyi. Az egész átalakítás nem volt 300.000 Ft, mégis jól néz ki ezzel a kiállással a kisoroszlán! 

Cikk forrása: carstyling.hu